суботу, 3 лютого 2018 р.

Перша Арт-субота

Перша наша Арт-Субота відбулась!
І то ура всім, хто прийшов!
Ура нам, хто малював смішного котика!
Ура тим, хто створював оригінальні намиста - тобто теж нам!
Ура всім, хто грав у мемо, зростаючи над собою!
Взагалі скажу так - було дуже драйвово і позитивно!
Дякуємо Oleg KomarovЭвелина Бекетова (Evelina Beketova) і Татьяна Гребенщикова!
Малювання. Зразу скажу - діти молодці, котики вийшли класні і на диво різнохарактерні, хоча малювались за одним зразком. Взгалі цього разу юні митці вирішили малювати олівцями. І здавалось би, то надто просто і не досить по-дорослому, але наш майстер Олег сказав: без питань, як хочете - малюємо олівцями. Тобто фарби були, але ж - я художнік, я так віжу, сказали діти. Хіба шось скажеш на це? Так от, фарбами малюватимемо вже наступної суботи. Будемо пробувати, відчувати різницю, робити свій вибір.
А наприкінці заняття художники отримали у подарунок - тадааам! - оригінальні магніти із зображенням однієї з картин Ліни чи Олега. І тепер матимуть змогу заряджатись-надихатись, навіть просто підходячи до холодильника))) Доречі, в мене такий магнітик вже є, то ж я точно кажу - працює!
Прикраси. Здавалось би що там того діла - бери та й нанизуй собі намистинки на шворку. Проте ні. Від вибору намистинок, від підбору правильного шнурочка (чи стрічечки?), від настрою, з яким ти все то робиш, залежить дуже багато. Навіть вузлик буде не таким, як треба, якщо ти зав'язуєш його не так і не там. Я вже мовчу про те, що треба знати, як продіти товстий шнурок в маленьку намистинку, і що пасатіжі (яких там двоє) різні, і тримати їх треба певним чином в правильних руках. Всьо сложно, як кажуть вконтактікє. Але в результаті - ми змогли. І пишаємось собою. І вдячні Тетяні за науку!))
Гра "Мемо". Це та сама, де треба перевертати дві картки, шукаючи пару. Ви знаєте таке, напевно ж. Але в нас то були не просто картки, а картки із зображенням найвідоміших картин Айвазовського, Шишкіна, Рєпіна, Кустодієва , Малевича та багатьох інших. То ж тепер ми ніколи не скажемо, що Шишкін намалював ведмедиків. Бо ми чітко пам'ятаємо, що то "Утро в сосновом лесу". І ми в
курсі, що пишна тітка з самоваром - то не просто собі тітка, а "Купчиха за чаем" Кустодієва. І що дівчина на спині в бика, що пливе морем - це дочка фінікійського царя Європа (отаке ім'я, ага), яку вкрав Зевс (той самий бог з древньогрецьої міфології), перекинувшись на бика. А написав ту картину художник Сєров.
Ось так ми провели нашу першу Арт-Суботу. Що фотоілюстрацій мало, то вже вибачайте. Виправлятимусь))
І звичайно ж - далі буде)))
Вже найближчим часом чекайте анонсів. Інтригую, так.

Немає коментарів:

Дописати коментар