суботу, 3 лютого 2018 р.

Платформа прогресивного прєпода

Інститут демократії та соціального прогресу провів пілотні тренінги для викладачів. За голландською методикою їх навчали, як зробити навчальний процес інтерактивнішим, цікавішим та водночас простим та ефективним.
Педагоги з усієї країни приїхали на неформальну зустріч «Прогресивних Прєподів» для обміну досвідом та прагненнями.
Почали з «енерджайзера»- невеличкої вправи, яка допоможе створити в аудиторії невимушену атмосферу. Наприклад, завдання розтиснути кулак сусіда.
Прогресивні «Прєподи» переконані, що менторський підхід до студентів слід облишити. Викладач та студент – партнери. Такий підхід жодним чином не загрожує втратою авторитету, адже його спочатку слід здобути. Викладачі, які вже застосувати нові прийоми – вражені результатом.
Також «прєподам» розповіли про принцип: 30 хвилин пари – теорія, все решта- практика. Окрім того під час першого знайомства можна поставити одне нестандартне запитання. Тренери зазначають, що ті хто пройшов курс, самі можуть далі поширювати нові знання серед своїх колег. Незабаром стартують нові тренінги.
Усі вони проводяться безкоштовно. Також команду тренерів часто запрошують до різних вишів. Тому наразі вони ведуть перемовини про співпрацю з Міністерством освіти.
Тішимося, що взяли участь у такомы цікавому заході.І віримо, що #змінамбути

Немає коментарів:

Дописати коментар