понеділок, 7 серпня 2017 р.

Членів Громадської бюджетної комісії обрано!


Громадський бюджет Київ
До Громадської бюджетної комісії обрано 13 організацій
Завершилося голосування за учасників Громадської бюджетної комісії (ГБК), як тривало з 25 липня по 24.00 6 серпня 2017 року. Прихильники організацій-кандидатів мали по 5 голосів. Прохідним бар'єром згідно з Положенням був 201 голос.
Отже, за результатами е-голосування з 16 ГО-кандидатів легалізовано участь 13 ГО (в порядку збору 200+ голосів):
Особистий склад їхніх уповноважених представників до ГБК вказано на https://gb.kyivcity.gov.ua/gbk. Учасники ГБК мають право вносити зміни щодо своїх уповноважених.
До цього впродовж червня на участь до ГБК подалося 25 ГО. Але перед початком голосування 9 з них відмовилися від участі та не зареєструвалися на сайті.
Нагадуємо, що повноваження і функції ГБК визначені 4 розділом Положення про громадський бюджет міста Києва. У громадському середовищі очікується, що ГБК стане прототипом "громадського суду присяжних". ГБК наділена правом остаточного рішення спірних ситуацій між командами проектів та підрозділами міської влади, затверджувати результати голосування, контролювати відповідну роботу підрозділів влади та давати їм оцінки тощо.
Уповноважені представники обраних ГО будуть прозоро для громади, шляхом особисто е-голосування реалізовувати повноваження громадського інституту нового типу , який був ініційований громадськістю в процесі спільного з міською владою розробки Положення про ГБ наприкінці 2016 року.

Немає коментарів:

Дописати коментар