середу, 30 грудня 2015 р.

Екскурсія до сміттєсортувального заводу

Завдяки #громадськаВартаВиноградаря перед Новим роком дітки з Вулика ідей мали можливість з'іздити на завод з сортування сміття. Цілий рік у Вулику ідей ми збирали відпрацьовані батарейки, і ця екскурсія стала нагородою за активність))) І хоча не всі діти залишилися задоволені (більш сподобадось, звичайно, хлопцям), всі отримали чудовий досвід і дізналися про важливу справу. Дякуємо Алексей Коваленко за організацію екскурсіі. Продовжуємо збирати батарейки, бокси для яких можна знайти в наших Вуликах)
Алексей Коваленко added 31 photos to the album: Екскурсія на завод з сортування вторсировини in Громадська Варта Виноградар.
ТЕМС».
Ще пів року тому, ми розмістили перші 10 боксів зі збору батарейок https://goo.gl/X4Hua2 та провели завдяки Татьяна Назаренко та Кп Київкомунсервіс лекцію в садочку-школі С.Русової на тему "Я розділяю сміття". Впродовж всього часу, дітки та їх родини сортували сміття та збирали батарейки. І от вже сьогодні, вони змогли побачити куди таки дівається це все, що вони власноруч роздільно збирали.
Це була майже інтерактивна екскурсія. З надсучасного бака європейського зразка, що сховано під землею, на наших очах сміттєвоз розвантажив контейнер та відвіз його на завод. Дітки побачили як виглядає підземна частина контейнера, як сортується вторсировина, куди дівається те, що не може бути перероблено. Ми пройшлися 30 метровим (в глибину) слоєм "шлаку", який раніше був сміттєзвалищем, а потім його було перероблено. Подивились на прес, який робить брикети з бумаги, пластику, металу. Погрілись біля котла, що опалює всі приміщення виключно дровами, які вилучаються зі сміття.
По дорозі до дому, ми разом обговорили побачене та зробили висновки як і що потрідно збирати і як поводитись з відходами в різних "житєйських" ситуаціях...
Кожен отримав пам`ятний подарунок та нотатку відповідального господяря.
ГІ "Варта Виноградар" Висловлює вдячність директору КП Київкомунсервіс Русіну Євгенію за підтримку всіх наших ініціатив та сприяння в проведенні екскурсії. Та Максиму - керівнику заводу http://wasteua.com , який провів захоплюючу екскурсією заводом.
Особлива подяка Иван Третьяков за допомогу в пошуку автівки та Олександру - водію, який стійко витримав нашу веселу компанію активістів :)
#Виноградар #Поділ #БатарейкиЗдаютьсяТУТ

Немає коментарів:

Дописати коментар